Тренінгове заняття для вчителів іноземних мов "Зупинимо дискримінацію підлітків"

Тренінгове заняття 
для вчителів іноземних мов 
"Зупинимо дискримінацію підлітків"
У період з 08.08.2019 по 10.01.2019 року педагоги  Бердянська  мали змогу підвищити  методичну культуру та удосконалити свій  професійний рівень, узявши участь у різноманітних засіданнях міського рівня. У програмі зимової  педагогічної  сесії освітян «Дзвінок для вчителя» – семінари, тренінги, круглі столи, практикуми тощо.
Так, 9 січня 2019 року для вчителів іноземних мов міста Бердянська в ЗЗСО №3, було проведено тренінгові заняття "Протидія булінгу в Україні" від психологічної служби міста.
Методисти Скиртач Наталя Вікторівна та Байрак Наталя Валентинівна проінформували про нові законодавчі акти:
• Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству»;
• Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу»;
• Лист МОН України «Щодо організації роботи у закладах освіти з питань запобігання і протидії домашньому насильству та булінгу» (№1/9-790 від 29.12.2018).
Наголосили, що прийняття Законів України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу» потребує вжиття кардинальних заходів, нових підходів до теми захисту прав та інтересів дітей, педагогів. «Провідну роль у боротьбі з булінгом та домашнім насильством відведено педагогічним працівникам закладів освіти, на яких покладено обов'язки щодо проведення з учасниками освітнього процесу :
 виховної роботи із запобігання та протидії домашньому насильству та булінгу;
 інформаційно-просвітницьких заходів;
 необхідності невідкладного інформування про випадки домашнього насильства, що стали їм відомі…»
Волик А.С. практичний психолог ЗЗСО №5 також провела тренінгове заняття "Зупинимо дискримінацію підлітків".
На тренінгу було представлено основні аспекти булінгу; визначення понять "насильство", "дискримінація", "агресія", "булінг"; статистичні дані, що визначають серед учнів кількість агресорів та жертв; цікави вправи та відеолекторій.
Вчителі із задоволенням брали участь в тренінговому занятті та зафіксували для себе основну інформацію, на що треба звернути увагу.
Дякуємо всім за участь!


















Коментарі