Регіональний тренінг працівників психологічної служби


Регіональний тренінг 
працівників психологічної служби

З 03.09 по 05.09.2018 р., в рамках підтримки Координатором проектів ОБСЄ в Україні проекту «Підтримка Міністерства соціальної політики в протидії гендерно-зумовленому насильству та (ре-)інтеграції населення, постраждалого від конфлікту, в м. Запоріжжі пройшов регіональний тренінг для практичних психологів, соціальних працівників  з питань «Психологічної реабілітації населення, постраждалих внаслідок конфлікту, та психологічна допомога сім’ям, що проживають у безпосередній близькості до зони конфлікту». Представником та учасником від психологічної служби закладу освіти м. Бердянська був практичний психолог ЗЗСО №5 Волик А.С.
Мета тренінга – познайомити учасників проекту з різними формами психологічної допомоги та соціально-психологічної підтримки населення із психотравмівним досвідом, та сімей, що мешкають поруч із зоною конфлікту.
Протягом трьох  днів тренери проекту  Царенко Людмила (психолог, психотерапевт, старший науковий співробітник Інституту психології імені Г.С. Костюка НАПН України, учасник бойових дій) та Войтович Марія (психолог, психотерапевт, науковий співробітник Інституту психології імені Г.С. Костюка НАПН України), Журавльова Наталья (психолог, психотерапевт, гештальт-терапевт Hауковий співробітник лабораторії консультативної психології  та психотерапії Інституту психології імені Г.С.Костюка НАПН Українию,  кризовий психолог-консультант) ознайомили учасників з наслідками психотравми та принципами організації системи психологічної допомоги та соціально-психологічної підтримки людей із психотравмівним досвідом; особливостями надання психологічної допомоги сім’ям  ветеранів та сім’ям, що мешкають поруч із зоною конфлікту.
Учасники тренінгу навчалися застосовувати на практиці різні форми психологічної допомоги та соціально-психологічної підтримки (психодіагностики, інформування, психоедукації, психологічної підтримки, сприяння у вирішенні конфлікту), а також навички саморегуляції як профілактику емоційного вигорання та робота з особистою травномою.


Практичний психолог
Волик А.С.

 




Коментарі